ALRO, împrumut de 40 de milioane de dolari, pe șapte ani. Banii vor fi folosiți pentru proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor

ALRO Slatina a anunțat că va continua investițiile în eficiența energetică, accesând un împrumut de 40 de milioane de dolari, pe șapte ani de la Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre. Împrumutul va fi utilizat, în principal, pentru îmbunătățirea performanței și abilității companiei de gestionare a energiei, precum și a capacității de producție cu valoare adăugată mare.

Costul total al proiectului se ridică la aproximativ 95 milioane de dolari, care va fi, de asemenea, finanțat de bănci comerciale românești și internaționale.

„În prezent, accentul nostru este pus pe sustenabilitate și, prin urmare, am făcut pași majori în comunicarea progreselor realizate în acest domeniu. ALRO este unul dintre liderii din România care au ca prioritate îndeplinirea obiectivelor de neutralitate climatică prin implementarea tehnologiilor de ultimă generație. Conducem o afacere responsabilă și investițiile semnificative făcute în proiecte care vizează protejarea mediului prin reducerea emisiilor, îmbunătățirea eficienței energetice și optimizarea utilizării resurselor sunt dovezi ale progresului nostru în această direcție. Acest nou acord reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre și suntem încântați să continuăm parteneriatul cu Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre , un susținător activ al proiectelor și afacerilor noastre durabile”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Acordul marchează o nouă etapă a parteneriatului Băncii de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre cu ALRO, început în 2015. De atunci, banca a furnizat un total de 120 milioane de dolari pentru sprijinirea dezvoltării grupului.