Probleme mari pentru Bădici, după ce aripa Plus a câștigat alegerile în Slatina. Dan Gheorghe, președintele USR Slatina

Au fost alegeri la nivelul USR Slatina, duminică, 27 iunie. Noul președinte al USR Slatina este Dan Gheorghe. Acesta reprezintă aripa Plus din cadrul USR, fiind din echipa lui Daniel Militaru, contracandidatul lui Fănel Bădici pentru șefia USR Plus Olt.

Potrivit unor surse din cadrul USR Plus Olt, acesta ar fi obținut 65 de procente. Au mai candidat Alina Scarlat și Ion Tudor, însă rezultatele lor sunt slabe.

Victoria lui Dan Gheorghe în filiala de la Slatina îi dă bătăi de cap lui Fănel Bădici, șansele acestuia să rămână în fruntea USR Plus Olt scăzând considerabil.

Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, Slatina va acoperi o treime din delegații care vor decide conducerea județeană a partidului. Practic, aripa Plus din USR și-a adjudecat 35 de delegați pentru alegerile de la nivel județean.

„USR PLUS are ca sistem de vot intern mecanismul alegerilor primare, cu delegați. Se fac alegeri în toate filialele din județ. Fiecare filială votează pe lângă conducerea locală și unul sau mai mulți delegați care să-i reprezinte în cadrul alegerilor pentru conducerea județeană. Conducerea la nivel de județ este votată exclusiv de către delegați. În general, comunele trimit unul-doi delegați, orașele trei-șapte, iar reședința de județ, în cazul nostru Slatina, 35. Acești delegați se calculează în baza unei ponderi, în funcție de numărul de voturi luat la ultimele alegeri parlamentare. Slatina acoperă singură aproximativ 1/3 din delegații care decid conducerea județeană, implicit majoritatea delegaților pentru congresul din toamnă când va fi aleasă conducerea centrală. În concluzie, Slatina nu este doar o miză locală, ci una națională”, au precizat surse din interiorul USR Plus, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Președintele USR Plus Olt va fi votat sâmbătă, 3 iulie, iar bătălia se dă între Fănel Bădici, subprefectul de Olt, și Daniel Militaru.

Congresul USR PLUS va avea loc pe 2 octombrie, la București.

sursa foto: facebook