Elev de la Liceul „Danubius” Corabia, eliminat din Bacalaureat, pentru că avea în buzunar un telefon. 131 de candidați au lipsit de la prima probă

Un elev care a susținut luni, 28 iunie, proba scrisă a examenului de Bacalaureat a fost eliminat din examen, după ce în buzunar i-a fost găsit un telefon. S-a întâmplat în centrul de examen organizat în cadrul Liceului Tehnologic „Danubius” Corabia. Potrivit reprezentanților ISJ Olt, acesta nu a încercat să copieze, dar nu și-a lăsat acest telefon la locul special amenajat și a intrat cu el în sala de examen.

2.192 de elevi din județul Olt au susținut, astăzi, prima probă, în timp ce 131 de candidați nu s-au prezentat.

„La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021(Limba și literatura română), la nivelul judeţului Olt, au fost prezenți 2.192 de candidați (94,36 % din totalul candidaților înscriși).  Nu au participat 131 candidați. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, se arată într-un comunicat al ISJ Olt.

Potrivit reprezentanților ISJ Olt, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

– marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului

– miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

– recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.