Peste 500 de copii din Olt, cursuri online, după ce activitatea din clase a fost suspendată din cauza COVID

La o săptămână după începerea anului școlar, peste 500 de copii din Olt au trecut în online, după ce activitatea din clase a fost suspendată de autorități, în urma apariției cazurilor confirmate cu virusul SARS-COV2.

Sunt cazuri pozitive atât la nivelul unităților destinate preșcolarilor, cât și școlile din județ, fie că vorbim de ciclul primar, gimnazial sau liceu, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate pentru următoarele 14 zile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Mirela Paraschiv, a precizat că activitatea în 20 de clase a fost suspendată.

Astfel, s-a înregistrat cel puțin un caz COVID-19 la 12 grupe de la cămin, două de la ciclul primar, două de la gimnaziu și patru de la liceu, acestea din urmă fiind două la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina și câte una la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, Colegiul Național „Ionița Asan” Caracal și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.

Potrivit reprezentanților ISJ Olt, 22 de cadre didactice și personal auxiliar și 16 preșcolari și elevi au fost confirmați cu virusul SARS-COV2.