FOTO. Sute de olteni, la Bursa locurilor de muncă, din Slatina

AJOFM Olt a organizat marți, 29 iulie, Bursa locurilor de muncă, ce a avut loc la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina. 40 de angajatori au oferit 566 de locuri de muncă, din care 42 fiind pentru oltenii cu studii superioare. Sute de oameni s-au înghesuit pe scările Casei de Cultură a Tineretului, în speranța că își vor găsi un loc de muncă.

„La bursa locurilor de muncă organizată astăzi, la Casa de Cultură a Tineretului, de către AJOFM Olt, au participat 40 de angajatori cu 566 de locuri de muncă. Estimăm că între 700-800 de persoane au trecut pragul acestui eveniment. Au fost locuri de muncă pe toate domeniile, inclusiv pe studii superioare, 42 de locuri, pe studii medii -385 de locuri, iar diferența, 139 pentru cei necalificați, care nu au studii primare”, a precizat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

La Bursa locurilor de muncă de la Slatina a fost prezent și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care a stat de vorbă atât cu reprezentanții firmelor ce au sperat că își vor găsi angajați pentru posturile pe care le au neocupate, dar și cu oltenii care își căutau un loc de muncă.

O femeie i-a reproșat ministrului că nu sunt create suficiente locuri de muncă, iar tinerii sunt nevoiți să plece în străinătate.

„Să creați locuri de muncă la copii, nu să plece în străinătate. Aici este locul lor, în România, nu plecați în străinătate. Îi șterge p-ăia la cur că pe ai noștri cine îi șterge? Doamna ministru luați atitudine că d-aia sunteți puși de noi. De-aia sunteți aleși acolo ca să luați atitudine ”, a spus femeia prezentă la Bursa locurilor de muncă.

Ministrul a venit la Slatina însoțit de președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Maria Mareș, de șeful Inspecției Muncii, inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, președintele Agenției Naționale de Egalitate de Șanse, Luminița Popescu. Totodată, delegația de la București a fost permanent însoțită de prefectul de Olt, Florin Homorean, și parlamentarii liberali, deputatul Gigel Știrbu, și senatorul Liviu Voiculescu.