Se lucrează la banda de circulație din sensul giratoriu, din cartierul Steaua. Primarul Slatinei: Traficul va fi fluidizat

Primăria Slatina realizează, în sensul giratoriu din cartierul Steaua, la intersecția străzilor Ecaterina Teodoroiu și Artileriei, o bandă pe care mașinile ce vin din zona industrială să facă la dreapta. Banda de circulație va avea aproximativ 100 de metri, pleacă de la trecerea de pietoni din dreptul blocului ANL, pe strada Ecaterina Teodoriu, și va ieși pe strada Artilerie, la intersecție cu strada Drăgănești. Locul de joacă din apropierea a fost micșorat și se lucrează pentru finalizarea lucrărilor la banda de circulație.

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că această bandă de circulație va fluidiza traficul din zonă, pentru că sensul giratoriu din cartierul Steaua se blochează atunci când angajații de pe platforma industrială ies de la locul de muncă.

„Am avut o întâlnire în cartierul respectiv, noi deja aveam niște valori de trafic foarte mari în sensul giratoriu de la Steaua, cel puțin atunci când iese cei de pe platforma industrială de la muncă sau când se duc, tot ce înseamnă Prismyan, Pirelli, TMK, Artrom. Soluția pe care am găsit-o, în prima fază, a fost să facem o bretea, pentru ca toți cei care intră în sensul giratoriu și se duc pe Artileriei să nu mai intre în sensul giratoriu, să meargă direct pe Artileriei. Am micșorat un pic locul de joacă, pentru că nu era folosit de foarte multă lumea. Prima dată când s-a proiectat, s-a luat în calcul tot cartierul Steaua, însă locul de joacă era folosit doar de cei din zona respectivă. Am redimensionat locul de joacă, o să facem și spații de umbrire acolo, o să plantăm și câțiva copaci, dar ei cresc în timp. O să facem locuri de umbrire în toate parcurile din oraș, la toate locurile de joacă unde nu avem vegetația deja crescută, pentru a face umbră atât copiilor, cât și părinților care îi însoțesc. Eu cred că o să fie foarte fluidizat traficul, pentru că tot ce înseamnă partea de industrie, toți cei care intrau în Slatina se blocau în sensul giratoriu. Cei care vor să meargă spre Artileriei vor merge fără să mai blocheze sensul giratoriu. Avem deja studiul de fezabilitate, pentru cei care vor să iasă din Slatina, pe partea de Milcov, prin Halda închisă de CJ Olt, pe drumul care duce în Clocociov, urmează procedurile legale de licitație și o să avem o altă arteră prin care să fluidizăm tot ce înseamnă intrarea în Slatina, din zona industrială. Privind lucrările din sensul giratoriu de la Steaua, nu vă pot da un termen de finalizare, pentru că este în funcție de constructor, dar cât de curând o să fie gata și o să vedem rezultatele”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Locul de joacă a fost amenajat de reprezentanții Dezvoltare Urbană Slatina.