Un tractorist, băut și fără permis, a lovit un camion, la Slătioara. Are dosar penal

În fiecare zi, polițiștii olteni descoperă în trafic șoferi băuți. Aceștia sunt depistați în urma unor controale de rutină sau atunci când sunt implicați în diferite evenimente rutiere.

Astfel, marți, 13 iulie, un bărbat de 52 de ani, din comuna Oporelu, conducea un tractor cu remorcă pe raza localității Slătioara. Acesta a acroșat un autocamion, ulterior fiind descoperit atât băut, cât și fără permis.

„La data de 13 iulie a.c., în comuna Slătioara, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Oporelu, în timp ce conducea un tractor cu remorcă, a acroșat un autocamion. Cu ocazia deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție nr. 6 Găneasa, aceștia au constatat faptul că tractoristul nu posedă permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Bărbatul are acum dosar penal pentru săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un bărbat din Grădinari, de 73 de ani, s-a ales și el cu dosar penal după ce a condus băut, pe raza comunei Grădinari.

„În comuna Grădinari, a fost depistat un bărbat, de 73 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai transmis polițiștii olteni.

Un alt exemplu este cel al unui tânăr de 18 ani, din Milcov, care a condus deși nu avea permis, iar alcoolemia sa a urcat până la 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Tot la data de 13 iulie a.c., în comuna Milcov, a fost depistat un tânăr, de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

foto: arhivă