VIDEO. Explozie într-o locuință din comuna Traian. Un bărbat de 72 de ani, cu arsuri pe toată suprafața corpului, a murit

O explozie, urmată de un incendiu, a avut loc într-o locuință din comuna Traian, județul Olt. Un bărbat de 72 de ani, ce a fost surprins de explozie în interiorul locuinței, a decedat.

„Din datele transmise de persoana care a apelat Numărul Unic 112, un bărbat, a fost surprins de explozie în interiorul locuinței. La sosirea echipajelor, ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, o bucătărie, o cameră tehnică și acoperișul casei. După pătrunderea în casă, pompierii au identificat într-o cameră trupul neînsuflețit al bărbatului, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pe timpul intervenției a fost depresurizat un rezervor de GPL, cu capacitatea de 1.750 de litri, aflat în apropierea casei și au fost evacuate trei butelii de aragaz”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

În urma evenimentului a fost afectată tâmplăria locuinței și au ars circa 50 de metri pătrați de acoperiș, bunurile dintr-o cameră de locuit, camera tehnică a centralei termice și o bucătărie.

Pompierii au precizat că explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaz la centrala termică a locuinței.