Un bărbat din Tia Mare, reținut, după ce a lovit cu mașina un adolescent. Ce a făcut conducătorul auto de a ajuns la închisoare

Un adolescent de 16 ani, din Cilieni, a fost acroșat de o mașină în timp ce se deplasa pe Drumul Județean 642 din comuna olteană. Accidentul de la Cilieni a avut loc în noaptea de 20 iulie, la ora 22.20, iar polițiștii au constat că șoferul și-a continuat deplasarea și nu a ajutat pietonul ce a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Cu ocazia deplasării la fața locului a polițiștilor rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia, aceștia au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un pieton, respectiv un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Cilieni, ce ar fi fost acroșat de un autoturism neidentificat, care și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. În urma coliziunii, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au descoperit mașina implicată în accident pe raza comunei Tia Mare, șoferul fiind un bărbat din comună, de 48 de ani. Acesta era băut bine și a fost reținut pentru 24 de ore.

„Cu ocazia verificărilor efectuate de către polițiști, autoturismul implicat în accident a fost depistat în comuna Tia Mare, fiind identificat și șoferul acestuia, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Tia Mare, județul Olt. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, polițiștii efectuând în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Pe numele conducătorului auto, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia au emis o Ordonanță de Reținere pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propuneri legale.

foto: arhivă