Polițistul rănit grav în accidentul de la Șopârlița a revenit la muncă. Se așteaptă o expertiză în dosarul morții șefului de post de la Morunglav

Se așteaptă expertiza dinamicii producerii accidentului rutier din dimineața zilei de 1 ianuarie 2021, de pe raza localității Șopârlița, în urma căruia șeful de post de la Morunglav, Fănel Nițu, a murit.

Cristian Tița, șeful Poliției Rutier Olt,  a precizat că această expertiză poate dura și doi ani.

„Dosarul este în faza de urmărire penală, în speță de expertiză a dinamicii producerii accidentului rutier. Există ordonanță de efectuare a expertizei, au fost situații în care am avut rezultatul expertizei și după doi ani. Este vorba de experți, sunt foarte multe expertize, sunt aglomerați. Este în faza de urmărire penală in REM, asupra faptei”, a spus Tița.

Celălalt polițist, cel care a condus mașina care a lovit din spate ambulanța, a revenit la muncă. Adjunctul IPJ Olt, Cristian Rădoi, a precizat că acesta nu mai face momentan muncă de teren și lucrează într-un biroul din cadrul Poliție Balș.

„A revenit la serviciu, este la Poliția Orașului Balș, este repartizat pentru moment, nu mai poate face față în teren, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, caniculare, este undeva în cadrul orașului Balș până își revine în totalitate”, a spus Rădoi.

În accidentul produs în dimineața zilei de 1 ianuarie 2021, pe raza localității Șopârlița, unde o mașină de poliție a lovit din spate o ambulanță, doi agenți de poliție au fost grav răniți. În mașina de poliție se aflau șeful Postului de Poliție Morunglav, 50 de ani, și șeful de la Postul de Poliție Bârza, 36 de ani.

Șeful de post de la Morunglav a murit la o zi distanță după accident, iar celălalt polițist, care a condus mașina implicată în accident, a avut nevoie de o lungă perioadă de spitalizare, revenind la muncă după aproape o jumătate de an.

Evenimentul rutier s-a produs pe Drumul Național 64, pe raza comunei Sopârliței, fiind implicate două echipaje, unul de poliție și unul al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, ambele în misiune comună. În urma unui apel la 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant.

Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta.