Angajații CAS Olt suspendă activitatea timp de două ore. „Salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea și complexitatea activității prestate”

Angajații CAS Olt suspendă programul de lucru luni, 10 iulie, în intervalul 10.00-12.00, aceștia fiind nemulțumiți de salariile foarte mici.


„Casa de Asigurări de Sănătate Olt informează cetățenii că în data de 10 iulie 2023, programul de lucru va suferi modificări, având în vedere că în intervalul orar 10.00 – 12.00 , toți angajații din cadrul caselor de asigurări de sănătate, la nivel național, vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore.
Programul de lucru se va modifica astfel:

  • 08,30 – 10,00 program de lucru normal
  • 10,00 – 12,00 activitatea va fi intreruptă (PROTEST)
  • 12,00 – 17,00 program de lucru cu publicul
    Facem apel la înțelegerea cetățenilor și îi asigurăm că toate cererile depuse sunt importante pentru noi și vor fi soluționate cu celeritate”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.
    Sindicaliștii spun că motivul declanșării protestul îl reprezintă salariile mici, raportat la volumul mare de muncă.
    „Principalul motiv al protestului este reprezentat de salariile foarte mici în raport cu responsabilitatea și complexitatea activității prestate, pierderea alarmantă a personalului calificat și reducerea drastică a numărului total de angajați, la nivel național, în ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane. Situația a ajuns într-un punct în care concursurile de angajare nu mai atrag candidați întrucât salarizarea a devenit extrem de nemotivantă, raportată la volumul uriaș de muncă”, arată sindicaliștii.