Patronul restaurantului din Slatina, prins în flagrant în timp ce încerca să vândă cocaină, rămâne după gratii. Contestațiile, respinse

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins  contestațiile lui Alin Răzvan Braican, patronul restaurantului din Slatina „Casa Domnească”, și Bogdan Popa, hotărând ca aceștia să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile. Cei doi au fost arestați preventiv pe 29 iulie, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să vândă cocaină în Craiova.

Decizia de marți, 3 august, a Curții de Apel Craiova este definitivă.

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 204 C.p.p. Respinge contestaţiile formulate de către contestatorii inculpaţi Popa Bogdan Vasile şi Brăican Alin Răzvan Ionuţ împotriva încheierii nr.173/29.07.2021 pronunţată de Tribunalul Dolj, ca nefondate. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. Obligă fiecare inculpatul la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p. Onorariul avocatului din oficiu pentru inculpatul Popa Bogdan Vasile în cuantum de 313 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 03.08.2021”, se arată în minuta judecătorilor Curții de Apel Craiova.

Cei doi vor rămâne în arest preventiv până pe 27 august, dată la care procurorii pot cere prelungirea măsurii preventive.

Procurorii DIICOT au precizat că inculpații au transportat drogurile din Slatina la Craiova pe care au încercat ulterior să le vândă. La percheziții au fost descoperite o armă și două cântare electronice. Cele 250 de grame de cocaină erau ascunse într-un ambalaj de whisky.