Un băiat de 16 ani, din Caracal, este bănuit că a furat 12.000 de lei de la două săli de jocuri de noroc. A fost reținut

Un minor de 16 ani, din Caracal, este bănuit că ar furat 12.000 de lei de la două săli de jocuri de noroc, la începutul lunii iulie și pe 1 august. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore.

După furtul din dimineața zilei de 1 august, minorul a fost prins la două zile distanță.

„La data de 01 august a.c., la ora 09:40, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Poliţia municipiului Caracal au fost sesizați de un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din casa de marcat a unei săli de jocuri de noroc, din municipiul Caracal.  În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, polițiștii continuând cercetările pentru stabilirea situației de fapt și identificarea autorilor. La data de 03 august a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt, aceasta fiind un minor, în vârstă de 16 ani, din municipiul Caracal”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Minorul ar fi dat prima spargere la începutul lunii iulie, prejudiciul în cele două furturi fiind de 12.000 de lei.

„În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta este bănuit și de săvârșirea unei alte infracțiuni de furt, dintr-o altă sală de jocuri de noroc, din aceeași localitate, sesizată la data de 03 iulie a.c. Prejudiciul creat în urma celor două furturi este de 12.000 de lei, fiind recuperați  6.300 de lei, iar pe suma de 850 de euro a fost dispusă măsura sechestrului asigurător”, au mai transmis polițiștii olteni.

Pe 3 august, pe numele minorului, polițiștii au emis o Ordonanță de Reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt. Astăzi, 4 august, minorul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cu propuneri legale.