Primarii mai multor localități din Olt au dat drumul petrecerilor câmpenești. Bâlciul de la Osica, tradiția merge mai departe

După ce mai bine de un an toate activitățile cultura-artistice la nivelul localităților din Olt au fost blocate din cauza pandemiei, primarii au dat drumul bâlciurilor și altor tipuri de evenimente cu tradiție în mai multe comune.

Astfel, astăzi, 6 august, au loc manifestări tradiționale în comunele Văleni, Gura Padinii și Strejești. Tradiția merge mai departe și la Osica de Sus, unde vineri și sâmbătă, 6 și 7 august, începând cu ora 10.00, în incinta târgului săptămânal din comună va avea loc „Bâlciul anual”.

Duminică, 8 august, vor avea loc manifestările cultural-artistice dedicate zilei comunelor Valea Mare și Urzica.

La toate evenimentele de la finalul acestei săptămâni, ordinea este asigurată de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, alături de polițiștii olteni.

„Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de normalitate civică și de siguranță și vor viza în principal prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială. În vederea prevenirii unor incidente nedorite, amintim tuturor participanților prezenți la aceste manifestări, să respecte indicațiile forțelor de ordine și organizatorilor și să semnaleze orice comportament contrar normelor  legale de conviețuire. Supunem atenției celor care participă la aceste evenimente să nu lase în urma lor resturi menajere, să nu distrugă mediul înconjurător ori să nu aprindă focul în locuri neamenajate.  De asemenea, recomandăm tuturor celor ce vor fi prezenți, având în vedere numărul mare de participanți, să acorde o atenție deosebită bunurilor personale și să se adreseze direct jandarmilor care asigură măsurile de ordine sau prin apel la 112, orice neregulă constatată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.