TUPEU. Șoferi băuți și fără permis, pe drumurile din Olt

A curs din nou cu amenzi, în ultimele 24 de ore, printre șoferii ce au străbătut șoselele județului. Unii s-au ales și cu dosare penale, după ce s-au urcat la volan băuți și fără permis.

Astfel, un bărbat din Brastavățu, băut bine și fără permis, a lovit gardul unei locuințe. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă bărbatul de 42 de ani are de tras de pe urma acestui dosar penal.

„La data de 05 august a.c., ora 17.15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt, cu privire la faptul că un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat gardul unei locuințe, fără a fi rănită vreo persoană. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, care, din primele verificări, au constatat faptul că bărbatul de 42 de ani nu posedă permis de conducere. În urma testării a conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Chiar și șoferul unei autoutilitare a fost prins băut la volan, în timp ce conducea în Caracal.

„La data de 05 august a.c, ora 06.45, în municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 51 de ani, din comuna Dobrești, județul Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au mai transmis polițiștii olteni.

Exemplele au continuat cu un șofer din Dolj, care conducea în orașul Caracal, deși nu avea permis.

Tot la data de 05 august a.c., ora 18.00, în municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 23 de ani, din comuna Rojiște, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în comunicatul citat.