Profesorul Gigi Vîlcu de la Corabia, după ce Jovan Markovic a fost convocat la națională: „Sunt mândru de el”

Printre cei 26 de jucători convocați de selecționerul Mirel Rădoi la lotul național, pentru cele trei partide contând pentru preliminariile Cupei Mondiale 2022, se numără și atacantul Jovan Markovic, legitimat la Universitatea Craiova. Tânărul jucător este din Corabia și este crescut și format de profesorul Gigi Vâlcu, la clubul sportiv din localitate.

Profesorul Gigi Vîlcu, care a lucrat cu Markovic de la șase ani, spune că este mândru de fostul său elev. Gândul i-a fugit la unchiul fotbalistului, care s-a stins în toamna anului trecut, și nu a apucat să vadă că nepotul său va îmbrăca tricoul naționalei.

„Sunt mândru de el. Atunci când am auzit că este chemat la lotul național m-am gândit la unchiul lui, care a decedat anul trecut, prin noiembrie. Sunt sigur că ar fi fost și el foarte mândru că a ajuns aici. Nu a apucat să-l vadă, deși și-a dorit foarte mult să-l vadă sus. Am lucrat cu el de la șase ani. Cea mai mare calitatea a lui este tehnica. Totodată, are și o execuție foarte bună. Este adevărat că pe perioada junioratului a fost contestat în repetate rânduri, pentru că toți adversarii erau surprinși de calitățile lui. Mai am copii în generațiile de acum, unul 2006, doi 2007, am trei copii foarte buni. O să mai auziți de jucători precum Screciu și Markovic, de la Corabia”, a spus Gigi Vîlcu.  

Tânărul este născut la Belgrad pe 23 martie 2001, dar a fost crescut de bunica și de unchiul din partea mamei, la Corabia, alături de cei doi frați ai săi, Aleksander (născut 1997) şi Nikolai (născut 1998), la Corabia.

sursa foto: Facebook Universitatea Craiova