Acțiune fulger pe șoselele din Olt: 37 de permise de conducere, reținute, în patru ore. Cum au fost prinși șoferii olteni

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au derulat joi, 26 august, în intervalul orar 07.00-11.00, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe șoselele din județ. Astfel, în doar patru ore, au fost aplicate 445 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 121.657 de lei. Mulți șoferi au rămas pietoni pentru că au călcat prea tare accelerația, unii au depășit neregulamentar, alții nu au acordat prioritate pietonilor și altor mașini. 

Astfel, au fost reținute 37 de permise de conducere, dintre care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șapte pentru depășire neregulamentară, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 1 pentru folosirea telefonului mobil fără a utiliza sistemul ”mâini libere”. Au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În ciuda acțiunilor tot mai dese ce au fost derulate în ultima perioadă, mai sunt șoferi care se urcă băuți la volan. Astfel, un bărbat de 38 de ani, din comuna Pleșoiu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.