Siminica Mirea: „Evaluările FMI relatează României despre ajustarea fiscală, cu alte cuvinte despre AUSTERITATE”

Senatorul PSD Siminica Mirea vorbește despre un dezechilbru econimic, acesta fiind o consecință a luptelor interne ce au loc în partidul de dreapta. Pe acest fond, veniturile românilor sunt într-o continuă scădere.

„Din nefericire, țara noastră se află într-un total dezechilibru economic, ca urmare a luptelor interne ce au loc în partidul de dreapta. Nu mai e o noutate faptul că veniturile sunt într-o continuă scădere, cheltuielile cunosc, pe zi ce trece, o scumpire din ce în ce mai masivă, iar adâncirea deficitelor și împrumuturile la costuri uriașe, creează riscul de a compromite, în mod real, orice șansă de redresare și echilibrare”, a spus senatorul de Olt.

Parlamentarul oltean a precizat că reprezentanții FMI vorbesc despre o ajustare fiscală, ceea ce se traduce prin austeritate.

„În plus, Fondul Monetar Internațional confirmă faptul că economia României nu se află în direcția potrivită și recomandă actualei Guvernări folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru diminuarea catastrofei provocate de deficitul bugetar. Din nefericire, evaluările FMI relatează României despre ajustarea fiscală, cu alte cuvinte despre AUSTERITATE. Realist vorbind, România a intrat într-un cerc vicios al dezastrului, iar singura scăpare este schimbarea Guvernării, fapt pentru care, aceasta va fi prioritatea Partidului Social Democrat, pe care o va stabili la nivelul conducerii partidului și a grupurilor parlamentare, la finalul acestei săptămâni, în contextul depunerii moțiunii de cenzură, imediat după începerea sesiunii parlamentare din septembrie”, a conchis Siminica Mirea.