Percheziții, în Olt. Substanțele interzise erau aduse prin firme de curierat, din Olanda

Magistrații Tribunalului Craiova au dispus joi, 2 septembrie, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a trei inculpați, cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anterior, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj şi Olt, la locuințele inculpaților. Astfel, au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora.

Procurorii spun că substanțele erau aduse din Olanda, prin intermediul firmelor de curierat.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive. Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori”, se arată într-un comunicat DIICOT.