Sector în Blocul Operator și ATI de la Spitalul Slatina pentru pacienții COVID care au nevoie de intervenții chirurgicale

În contextul creșterii numărului infectărilor cu virusul SARS-COV2, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au făcut o reorganizare a sectoarelor esențiale, precum Boli Infecțioase, Terapie Intensivă și Pediatrie.

Astfel, pacienții confirmați cu SARS-COV2 care au nevoie de intervenții chirurgicale vor putea fi operați într-un sector special din Blocul Operator și Terapie Intensivă.

„Prin reorganizarea sectorului alocat îngrijirii pacienților suspecți și confirmați COVID de la nivelul secției Boli Infecțioase, acesta se extinde 45 de paturi. În plus, pentru a asigura condiții optime de îngrijire a pacienților cu forme grave de infecție Covid-19, cât și pentru asigurarea accesului la intervenții chirurgicale a pacienților confirmați cu infecție Covid-19, SJU Slatina a alocat un întreg sector de Bloc Operator și ATI pentru această categorie de pacienți. În acest sector, pe lângă asigurarea condițiilor specifice de efectuare a intervențiilor chirurgicale la pacienții confirmați Covid, vor fi îngrijiți și acei pacienți cu forme grave, care necesită servicii medicale specializate de Terapie Intensivă. SJU Slatina va asigura un număr de patru paturi unde pacienții confirmați cu forme severe de boală Covid-19 pot fi îngrijiți la cele mai înalte standarde. În funcție de situația epidemiologică, numărul de paturi ATI destinate îngrijirii pacienților cu forme severe de boală Covid-19 va crește la opt”, a declarat managerul interimat, Angela Nicolae.

Începând cu 3 septembrie, SJU Slatina va avea un Sector Pediatrie COVID, cu 21 de paturi, unde vor fi acordate îngrijiri pentru copiii confirmați cu infecție SARS CoV-2.

Organizarea propusă de Spitalul Slatina a fost avizată de DSP Olt, spațiile destinate pacienților COVID respectând cerințele legale în vigoare, fiind asigurate circuite separate, de la internare până la ieșirea din spital a pacienților.

Conducea unității medicale din Slatina a dat asigurări că pacienții cu patologia non-COVID au ușa deschisă și că se pot trata în continuare în spital, activitatea nefiind suspendată sau restrânsă pe nicio secție.

„SJU  Slatina își menține angajamentul de a asigura în permanență acordarea de îngrijiri medicale de specialitate pentru toate patologiile acute din portofoliul unității noastre. Prin reorganizarea actuală, în SJU Slatina nu s-a mai suspendat activitatea niciunui sector care poate îngriji patologie non-Covid, făcând posibilă menținerea în continuare a rolului principal al unității noastre – acela de Spital Județean de Urgență pentru toți cetățenii județului Olt”, a mai declarat Angela Nicolae.