Directorul medical al Spitalului Slatina: Avem 22 de pacienți COVID cu forme medii și grave. Niciun copil confirmat nu se află internat

22 de pacienți, din care doi la Terapie Intensivă, confirmați cu virusul SARS-COV2 sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Din fericire, potrivit directorului medical al Spitalului Slatina, medicul Radu Ene, marți, 7 septembrie, niciun copil cu COVID nu se află internat în unitatea medicală. Reprezentanții celei mai mari unități medicale din județ au înființat un compartiment special destinat copiilor ce vor fi confirmați cu virusul SARS-COV2, acesta funcționând în Blocul Materno-Infantil, acolo unde este și Secția de Pediatrie.

„Avem un circuit separat în Blocul Materno-Infantil, cu 21 de paturi, care se adresează copiilor ce vor fi confirmați cu COVID. Acest sector a fost înființat acum, ținând cont de noua situație creată, până acum virusul nu a afectat copiii. Din câte știu eu, noi nu am avut copii confirmați sau dacă au fost confirmați au fost îndrumați către Centrul Universitar Craiova. Situația de astăzi din spitalul nostru se prezintă astfel: sunt 22 de pacienți cu SARS-COV2 internați, care au forme medii și grave, din care doi pacienți sunt la Terapie Intensivă și necesită suport de oxigenoterapie. Majoritatea nu sunt vaccinați”, a spus chirurgul Radu Ene.

Incidența cumulată în Olt a crescut la 0,54, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 23 de cazuri noi.

DSP Olt a raportat astăzi, 7 septembrie, un nou deces. Este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din mediul rural.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, acesta s-a prezentat, pe 2 septembrie, la SJU Slatina cu stare generală alterată, fiind recoltată și o probă pentru determinarea infecției COVID, rezultatul fiind pozitiv. Este cel de al 395 oltean care a murit din cauza virusului SARS-COV2.