Primarul Slatinei, Emil Moț, a inaugurat o grădiniță cu program prelungit ce poate primi 70 de copii

Modernizată și transformată în grădiniță cu program prelungit, Grădinița „Spiru Vergulescu” din Slatina a fost inaugurată luni, 13 septembrie, chiar în prima zi de școală, în prezența primarului Emil Moț și a viceprimarului Gigi Vîlceleanu.

Decizia de transformare în grădiniță cu program prelungit a fost luată după ce tot mai mulți părinți solicită locuri în astfel de unități din Slatina, unde copiii sunt îngrijiți opt ore pe zi, iau masa și dorm la prânz.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a precizat că investiția s-a ridicat la 200.000 de lei, grădinița fiind atât reabilitată termic, cât și dotată corespunzător.

„A fost o grădiniță cu program normal până acum, am luat hotărârea împreună cu doamna director și, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt, să o transformăm într-o grădiniță cu program prelungit. Din punctul nostru de vedere, este cel mai bun lucru pe care l-am făcut, deoarece într-o jumătate de zi un părinte nu avea timp, abia ajungea să-și ducă copilul și trebuia să-l ia din nou la prânz, și ori mama, ori tata, ori bunica, cine avea grijă de copil, avea restul zilei iar ocupat. Așa, cu o grădiniță cu program prelungit, știm că avem copilul la grădiniță, îl ducem de dimineață, îl luăm după-amiază, și părintele sau oricine se ocupă poate să se ducă la serviciu sau să facă ce are el de făcut. Este o investiție a Primăriei în valoare de aproximativ 200.000 de lei, anul trecut am reabilitat-o termic, iar anul acesta am dotat-o cu toate cele necesare, cu pătuțuri, cu grup alimentar, mobilier, ca să putem face o grădiniță cu program prelungit”, a precizat Emil Moț.

Edilul a precizat că, în mare parte, locurile din grădinițe sunt acoperite în Slatina, însă sunt probleme mari cu numărul creșelor. Astfel, municipalitatea a depus un proiect pentru construirea unei creșe cu 110 locuri.

„La Slatina partea cu grădinițele să zicem că este destul de acoperit necesarul de grădinițe, în schimb avem o problemă cu creșele. Ați văzut că la Ministerul Dezvoltării există un program pentru creșe tipizate, în fiecare oraș, în fiecare municipiu, am depus și noi un proiect pentru 110 locuri și sperăm ca în două luni să avem răspunsul, cum spunea și domnul ministru, și în Slatina să construim o creșă cu 110 locuri. Noi suntem responsabili de partea materială, iar de cinci ani de când suntem în această echipă la Slatina, absolut toate școlile, toate grădinițele au primit sprijin din partea noastră în fiecare an, deci eu cred că undeva la minimum 15 milioane lei anual, adică 150 de miliarde lei vechi, pentru investiții în fiecare unitate școlară. Nu putem să facem din cauza lipsei banilor în toate în același timp, dar pe rând, în fiecare școală, noi am făcut investiții. Același proces îl urmăm și în continuare. Nu este ceva nou, este ceva pe care l-am perpetuat și o să o facem în continuare. NU putem să facem o școală de la zero, pentru că nu avem bani, în schimb putem să renovăm câte o clasă, câte două, în fiecare an”, a adăugat Moț.