Opt cadre didactice, 16 elevi și trei preșcolari au COVID. DSP Olt a suspendat activitatea în două unități de învățământ

DSP Olt a trimis o statistică privind situația cazurilor COVID de la nivelul unităților de învățământ, în prima săptămână de la începerea anului școlar.

Astfel, opt cadre didactice, 16 elevi și trei preșcolari au fost confirmați cu virusul SARS-COV2. Activitatea a fost suspendată la două grupe de la grădinițe din Slatina și Caracal.

 „Începând cu data de 13 septembrie 2021, data începerii anului școlar 2021-2022, la nivelul unităților de învățământ din județul Olt, au fost depistate 29 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2, din care: opt cadre didactice, 16 elevi, doi personal TESA și trei preșcolari. Deoarece în două săli de clase de la nivelul localității Slatina și Caracal au fost depistate câte un caz confirmat cu infecția SARS- Cov 2, conform Ordinului comun Ministerul Sănătății și Ministerul Educației nr. 438/ august 2021, activitatea de învățământ de la nivelul celor doua clase a fost suspendată pe o perioada de 14 zile, respectiv până la data de 28 septembrie 2021”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

UPDATE: Reprezentanții DSP Olt au revenit cu informații și au precizat că ar fi închis, de fapt, două clase de la licee din Slatina și Caracal și nu două grupe de grădiniță.