Femeie de 56 de ani, moartă la opt ore după internarea în Spitalul Caracal. DSP Olt: S-a prezentat cu stare generală alterată severă

DSP Olt a raportat joi, 16 septembrie, trei decese din cauza COVID. Un bărbat de 53 de ani, din mediul rural, a murit pe 14 septembrie, la Spitalul Municipal Caracal. A fost internat pe 13 septembrie, zi în care a fost și confirmat cu virusul SARS-COV2. Olteanul avea diabet, obezitate și hipertensiune arterială.

Un alt deces este cel al unei bătrâne de 83 de ani, din mediul rural. Femeia suferea și de diabet, boală cronică renală stadiul III, fibrilație atrială cu ritm înalt și insuficiență cardiacă.

A murit pe 15 septembrie, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator ireversibil, insuficiența respiratorie severa, bronhopneumonie, infecție Covid-19.

Cel de al treilea deces raportat astăzi ca fiind din cauza COVID este cel al unei femei de 56 de ani, din mediul rural.

Femeia s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Caracal cu stare generală alterată severă, aceasta fiind confirmată cu SARS-COV2. A murit la opt-nouă ore de la internare.

„În dimineața zilei de 15 septembrie pacienta s-a prezentat în Compartimentul de Primiri urgențe de la Spitalul Municipal Caracal cu stare generală alterată severă, motiv pentru care s-a recoltat o probă pentru determinarea infecției COVID-19, cu rezultat pozitiv. Avea comorbidități, precum: diabet zaharat tip II dezechilibrat și trombocitopenie. La aproximativ opt-nouă ore de la internare, a survenit decesul. Cauze deces: Stop cardiorespirator ireversibil, insuficiența respiratorie acută severă, insuficiența renală acută, hiponatremie, bronhopneumonie, infecție Covid-19”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

La nivelul județului, 15.400 de persoane au fost confirmate cu SARS-COV2 de la începutul pandemiei, 77 fiind cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore.

110 persoane sunt internate în unitățile medicale din județ, din care 17 pacienți sunt la Terapie Intensivă.

De la izbucnirea pandemiei COVID, 402 persoane din Olt au murit din cauza acestui virus.

În județ, 152.018  doze au fost administrate de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid, din care: 72.217  prima doză, 69.637 doza a doua, iar  10.164 de olteni au primit serul de la Janssen.