Bărbat din Deveselu, în arest la domiciliu, după ce a urmărit o femeie. Nu a respectat ordinul de protecție

Un bărbat din comuna Deveselu care a încălcat un ordin de protecție a fost plasat, pe 21 septembrie, în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce anterior fusese reținut pentru 24 de ore. Bărbatul este acuzat că s-a apropiat la o distanță mai mică de 100 de metri de femeia care l-a reclamat, fosta sa concubină, urmărind-o pe aceasta la domiciliu și la locul de muncă.

„La data de 16 septembrie, o femeie din municipiul Caracal a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la faptul că un bărbat de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi respectat ordinul de protecție emis împotriva sa. În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, aceștia au constatat faptul că bărbatul de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi  respectat ordinul de protecție, emis de Judecătoria Caracal la data de 28 iulie a.c., pentru o perioadă de 6 luni de zile, prin care era obligat să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de femeia reclamantă. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi urmărit în repetate rânduri persoana vătămată, atât la domiciliul său, cât și la locul de muncă, provocându-i acesteia o stare de temere”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, hărțuire și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse.