Spitalul Caracal, lipsă acută de aparatură medicală. Peste 3.600 de olteni, din care 756 la Terapie Intensivă, au fost tratați la Caracal

Spitalul Municipal Caracal, care tratează pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2, se confruntă cu o lipsă acută de aparatură medicală, necesară în salvarea vieții oamenilor. Unitatea medicală are nevoie de cinci ventilatoare SAVINA, 15 concentratoare de oxigen, 20 de monitoare funcții vitale și un computer tomograf. Situația este cu atât mai gravă cu cât aceste aparate lipsesc chiar în plin val pandemic, incidența COVID de la nivelul județului Olt crescând de la o zi la alta.

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a făcut interpelări către ministrului interimar al Sănătății și premierului Florin Cîțu, solicitând achiziționarea urgentă de echipamente.

„Spitalul Municipal Caracal se confruntă, în această perioadă, cu o lipsă acută de tehnică și aparatură medicală pentru a salva vieți omenești. Alături de decidenții de resort din cadrul acestui spital, am identificat, ca primă necesitate, următoarele investiții URGENTE: 5 ventilatoare SAVINA; 15 concentratoare O2 de 10 l; 20 monitoare funcţii vitale; computer tomograf de 128 slice. În acest sens, am adresat câte o interpelare pentru domnul prim-ministru al României, Florin Cîțu, respectiv domnului ATTILA-ZOLTÁN CSEKE, ministrul interimat al Ministerului Sănătății, în care am subliniat importanța achiziționării URGENTE ale acestor echipamente”, a spus senatorul Siminica Mirea.

Parlamentarul oltean a precizat că peste 3.600 de pacienți au fost tratați aici, din care peste 700 au necesitat îngrijiri medicale la Terapie Intensivă.

„Spitalul Municipal Caracal este spital de nivel I, desemnat încă din martie 2020 unitate suport COVID-19, fiind internați, până în acest moment 3.658 de pacienți, dintre care 756 în ATI. Criza aparaturii medicale din acest spital afectează în mod DIRECT pacienții. Pragul birocratic trebuie depășit cu PRIORITATE în vederea salvării vieților omenești. Orice zi pierdută înseamnă oameni a căror suferință poate determina consecințe grave și ireversibile!”, a mai spus Siminica Mirea.