Doagă, destituit din fruntea Finanțelor Olt. Cornel Vlădescu, interimar

Deși mandatul său expira pe 30 septembrie, Daniel Doagă a fost destituit din fruntea Finanțelor Publice Olt, în urmă cu două săptămâni. Interimatul este asigurat de fostul director Cornel Vlădescu.

Potrivit unor surse din interiorul instituției, raportul de destituire al lui Daniel Doagă ar avea 12 pagini și ar conține plângeri, rapoarte de control, audit și evaluare. Se așteaptă ca Doagă să conteste din nou decizia de schimbare din funcție.

Magistraţii Tribunalului Olt au admis, pe 28 aprilie, cererea de suspendare a Ordinului nr.4145 emis de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală prin care Daniel Iulius Doagă era schimbat din funcția de șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) şi au dispus revenirea acestuia pe post. Doagă fusese înlocuit de la şefia AJFP Olt pe 21 decembrie 2020, locul acestuia fiind luat de Florin Meleru de la Structura Activității de Inspecție Fiscală. Doagă a contestat în instanţă schimbarea sa și a câștigat, revenind în fruntea instituției pentru câteva luni.

Potrivit unor surse, se pregătește din nou numirea lui Meleru în fruntea AJFP Olt, până la emiterea ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală interimatul fiind asigurat de Cornel Vlădescu.