Bărbat de 48 de ani, din zona Balș, mort de COVID. Avea diabet și hepatită cronică

Autoritățile au raportat astăzi, 28 septembrie, 119 cazuri noi, 229 olteni fiind internați în unitățile medicale din județ, din care 24 fiind în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Totodată, au fost raportate patru decese. Este vorba despre un bărbat, de 71 de ani, din mediul urban, care a ajuns pe 24 septembrie la Spitalul Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2.

Potrivit DSP Olt, olteanul avea boală cardiacă ischemică, insuficiență cardiacă clasa II NYHA, fibrilație atrială, insuficiență renală cronică acutizată. A murit pe 27 septembrie.

Un al deces este cel al unei femei, de 81 ani, din mediul rural. Reprezentanții DSP Olt au precizat că decesul a survenit la domiciliu.

„În data de 21 septembrie 2021 pacienta a solicitat serviciul 112 pentru efectuarea unui test Covid 19, cu rezultat pozitiv. Avea comorbidități: arteriopatie membre inferioare. Decesul a survenit la domiciliu”, au precizat reprezentanții DSP Olt.

Un bărbat de doar 48 de ani, din zona rurală Balș, a fost internat pe 14 septembrie la Spitalul orășenesc Balș, o zi mai târziu fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Pacientul este transferată la Spitalul Municipal Orșova. Avea diabet zaharat tip II și hepatită cronică. A murit pe 26 septembrie, în spitalul din Orșova.

Cauzele decesului au fost: stop cardiorespirator ireversibil, insuficiența respiratorie severă, bronhopneumonie, infecție Covid-19.

Un alt deces este cel al unei femei de 75 de ani, din mediul rural, care a fost internată la Spitalul Slatina în perioada 1-21 septembrie. Pe 21 septembrie a fost confirmată cu SARS-COV2, când a fost și transferată la Spitalul Caracal.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, femeia avea și AVC ischemic, hipertensiune arterială, fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă congestivă. A murit pe 27 septembrie.

De la izbucnirea pandemiei, 437 de olteni au murit din cauza COVID.