Dacian Cioloș, președintele USR Plus. Ce a declarat după alegeri

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS, cu 19.603 voturi (50,9%) față de 18.908 voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna. Membri USR Plus au votat online, iar rezultatele au fost anunțate vineri, 1 octombrie.

Cioloș a declarat că după congresul de sâmbătă, USR Plus va fi și mai puternic.

„Le mulțumesc celor aproape 40.000 de colegi din USR PLUS care au votat la aceste alegeri interne pentru alegerea președintelui partidului.
Îi mulțumesc și lui Dan Barna, pentru că a crezut în această fuziune și pentru tot efortul depus în calitate de copreședinte al Alianței și al partidului. USR PLUS este deja o singură organizație și, după congresul care începe mâine, va fi una puternică și unită.
Am candidat cu credința că #UnițiReușim și nu voi abdica de la ea nicio clipă. Suntem într-o criză politică ce va defini România anilor care urmează și trebuie să fim pregătiți și coerenți pentru orice scenariu imediat. Și, în același timp, să ne pregătim intern pentru alegerile din 2024 în care USR PLUS trebuie să câștige președinția și Parlamentul, pentru a-și impune reformele pentru care eu și colegii mei am intrat în politică”, a spus Cioloș.

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.

sursa foto: facebook Dacian Cioloș.