VIDEO. Scandal, într-o pădure din Vâlcele. Pădurarul, fiul fostului viceprimar de la Icoana, a fost lovit cu o bâtă

A fost scandal într-o pădure de pe raza comunei Vâlcele, județul Olt, noaptea trecută, implicați fiind câțiva ciobani din zonă și un pădurar de la Ocolul Silvic Drăgănești, fiul fostului viceprimar din comuna Icoana, Gheorghe State. Ambele tabere se acuză reciproc că erau la furat de lemn din pădure. Mai mult de atât, pădurarii acuză intervenția haotică a oamenilor legii și că au fost împiedicați să filmeze.

Potrivit unui comunicat oficial al IPJ Olt, atât pădurarul, cât și celălalt bărbat au anunțat la poliție că se fură lemn din pădurea Momiceanca de pe raza comunei Vâlcele. Cert este că pădurarul a executat foc de avertisment.

„La data de 07 octombrie, ora 21.25, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Secția nr.4 Poliție Rurală Coteana au fost sesizați prin apel direct, de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Vâlcele, cu privire la faptul că ar fi surprins un bărbat, pădurar, în timp ce sustrăgea lemne din pădurea Momiceanca, situată pe raza comunei Vâlcele. Până la sosirea polițiștilor, conflictul dintre cei doi bărbați ar fi escaladat, pădurarul executând un foc de avertisment în plan vertical cu un pistol neletal, pe care îl deținea în mod legal, iar ulterior, l-ar fi lovit cu mânerul pistolului pe bărbatul de 55 de ani”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiști și mascați au intervenit în pădurea din Vâlcele, aplanând conflictul. Pădurarul a ajuns la UPU Slatina, după ce a fost lovit cu o bâtă la nivelul capului.

„Pădurarul a sesizat printr-un apel de urgență 112 faptul că are o stare conflictuală cu mai multe persoane și ar fi fost lovit cu o bâtă la nivelul capului. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de poliție și o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, stare conflictuală fiind aplanată, arma în cauză fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor. Pădurarul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru îngrijiri medicale”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, continuând cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Pădurarul implicat în scandal, fiul fostului viceprimarul de la Icoana

Fostul viceprimar din comuna Icoana, Gheorghe State, spune că, noaptea trecută, fiul său l-a sunat și i-a spus că este sechestrat pe o mașină și că a tras câteva focuri de avertismente, fiind în conflict cu câțiva ciobani din zonă.

„Aveau mai multe stâne de oi în pădure și i-au obligat să iasă din pădure, cu două luni în urmă. Aseară, pădurarul s-a întâlnit cu ei la marginea pădurii, i-a ajutat să repare o roată la o remorcă. După care, pădurarul, care este fiul meu, a intrat în pădure și a fost înconjurat de 7-8 ciobani, cu două mașini, și a fost ținut sechestrat până am apărut noi acolo. Susțineau că pădurarul vrea să fure arborele de acolo. Fiul m-a sunat că e sechestrat în pădure, noi am plecat de acasă spre locul indicat și am sunat și eu la Poliția Vâlcele și am anunțat ce se întâmplă. Ei mi-au spus că știu de eveniment și că sunt pe drum. Am ajuns acolo, pădurarul era sus pe mașină cu pistolul în mână, deja apelase la 112 și s-a tras un foc de avertisment, ciobanii au început să ne lovească cu bâta. Eu acum nu mai sunt viceprimar, sunt pădurar. După ce ne-au lovit, au venit polițiștii. Noi am fost și ne-am luat certificate medicale și o să facem plângere penală. O să facem întâi un raport la Ocolul Silvic Drăgănești, luni, și mergem mai departe. Ciobanii au anunțat poliția ca să fie acoperiți, ca să bată pădurarul”, a spus Gheorghe State, tatăl pădurarului ce a fost bătut.

Pădurarii acuză polițiștii că nu le-au luat ciobanilor bâtele cu care i-au lovit în pădure, iar pe filmare se observă cum aceștia sunt împiedicați să filmeze cu un telefon momentul intervenției oamenilor legii.

Polițiștii olteni continua cercetările în acest caz, pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt în pădurea din Vâlcele, în noaptea de 7 spre 8 octombrie.