Caravana #CancelCancer, programul de la Slatina. Trei zile în care oltencele pot beneficia de o ecografie mamară gratuită

UP DATE: Caravana Cancel Cancer este amplasată în parcarea magazinului Kaufland din partea de jos a orașului Slatina, pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Caravana #CancelCancer, prin care femeile pot beneficia de ecografii mamare gratuite, ajunge la Slatina, în perioada 26-28 august.

Astfel, în prima zi, adică pe 26 august, medicii vor efectua ecografii în intervalul orar 12.00-20.00, urmând ca pe 27 și 28 august programul să fie între 10.00-19.00. Organizatorii vor anunța în zilele următoare la care magazin Kaufland din Slatina va fi amplasată caravana.

„Încă puțin și Caravana #CancelCancer pornește din nou la drum către următoarele orașe: Craiova – 23-25 august, Slatina – 26-28 august, Moreni 29-31 august, Călărași – 1-3 septembrie, Constanța – 4-6 septembrie. Programul pentru fiecare oraș este același: ziua 1: 12:00-20:00,  zilele 2 și 3: 10:00 -19:00. Locațiile partenere Kaufland vor fi anunțate în postări dedicate fiecărui oraș. Fă-ți timp să beneficiezi de o ecografie mamară gratuită. Fă-ți timp pentru tine”, au anunțat organizatorii pe pagina de facebook stopcancerlasan.

Timp de trei zile, un cabinet medical mobil, ce este dotat cu un ecograf de ultimă generație, va fi staționat în parcarea Kaufland din Slatina. Cel mai probabil, mașina va fi amplasată în parcarea Kaufland din partea de jos a orașului, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 29 A, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. Organizatorii vor anunța în scurt timp în care din parcarea celor două magazine din Slatina va fi amplasat cabinetul mobil, unde oltencele își pot face o ecografie de sân.

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Organizatorii spun că o astfel de ecografie durează 15 minute, iar investigația le poate salva viața femeilor. Depistat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi tratat. În acest an, campania a fost demarată în 7 iulie.

15 minute pot însemna o șansă în plus la viață. 15 minute durează o ecografie mamară pentru a afla că ești bine și că poți avea în continuare grijă de cei dragi. AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer –  caravana națională de ecografii mamare gratuite. Începând cu 7 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație senologică gratuită în cele 22 de orașe incluse în caravana medicală de anul acesta. Este al cincilea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân. România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân. Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc. Anul acesta proiectul se desfășoară în patru etape. Peste 3.000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraș sau din proximitate)”, au mai anunțat organizatorii campania.