Școala din Vădăstrița, cursuri suspendate, după ce o profesoară a murit la 56 de ani. Primarul: „Suntem toți în stare de șoc”

Școala Gimnazială Vădăstrița își va suspenda cursurile pentru următoarele zece zile, după ce o profesoară de Limba și literatura română a murit, sâmbătă. Primarul din Vădăstrița, Marian Ciupitu, a declarat că întreaga comunitate locală este afectată emoțional de tot ceea ce s-a întâmplat. Profesoara nu venise la școală în ultimele zile, după ce a acuzat o răceală. Sâmbătă, aceasta a mers la Spitalul Corabia, fiind trimisă acasă, după ce un test COVID rapid ar fi ieșit negativ. A murit acasă, la câteva ore după ce fusese evaluată de medici la unitatea medicală din Corabia.

„A murit profesoara de Română, întreaga comunitate este foarte afectată de ceea ce s-a întâmplat. Din datele pe care le am, profesoara a fost dusă sâmbătă, cu ambulanța, la spital și a fost testată pentru coronavirus, testul rapid a fost negativ. Apoi a fost trimisă acasă cu medicație, nu știu exact ce i s-a dat. La câteva ore, a făcut un stop cardio-respirator. Doamna profesoară nu fusese câteva zile la școală, pentru că era răcită. Astăzi, am aflat toate aceste lucruri. Avea 56 de ani, este fost cadru medical și profesor de Română. Ce s-a întâmplat, nu știm! Suntem toți bulversați, nu știm ce s-a întâmplat! A fost la Spitalul Corabia, s-a întors acasă, avea saturații foarte mici, așa am înțeles! A murit la patru ore după ce a venit de la spital, a făcut stop cardio-respirator, chiar în brațele copilului”, a spus primarul.

Consiliul de administrație al unității de învățământ din Vădăstrița a decis suspendarea cursurilor pentru următoarele zece zile. Propunerea de la Vădăstrița va fi analizată astăzi, 11 octombrie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de la nivelul Prefecturii Olt.

„Am suspendat cursurile, începând de astăzi, 11 octombrie. Consiliul de Administrație s-a întrunit și a luat această decizie, am vorbit cu inspectoratul. Zece zile copiii nu mai vin la școală. Vom dezinfecta, facem tot ce trebuie. Nu mai sunt alți profesori bolnavi, copiii sunt răciți, dar nu știm ce au, pentru că nu sunt testați. Avem patru cazuri în comună, incidența nu este mare, dar copiii nu sunt testați, nu știm exact că au o viroză sau au COVID”, a adăugat primarul din comuna Vădăstrița.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt luni, 11 octombrie, incidența COVID în comuna Vădăstrița este de 1,66 cazuri la mia de locuitori.

În cadrul ședinței de astăzi, 11 octombrie, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se discută și despre suspendarea cursurilor pentru toate clasele din ciclurile gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, unde 16 clase sunt în online, iar șase profesori sunt confirmați cu SARS-COV2.

foto: imagini de la Școala Gimnazială Vădăstrița; sursa foto: Facebook Marian Ciupitu