Senatorul Liviu Voiculescu anunță modificări în Programul Casa Verde: Sistemele fotovoltaice vor fi instalate doar la adresa din buletin

Senatorul Liviu Voiculescu (PNL) a anunțat marți, 28 martie, schimbări în Programul Casa Verde din acest an, sistemele fotovoltaice urmând să fie instalate doar la adresa din buletin. Panourile fotovoltaice sunt la mare căutare în această perioadă, iar statul asigură o finanțare de 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile.

O altă noutate este că și parohiile se pot înscrie în program.

„În acest an, programul Casa Verde Fotovoltaice vine în întâmpinarea celor ce aplică pentru finanțare de la stat în vederea instalării de sisteme fotovoltaice destinate generării de energie electrică din surse ecologice, cu câteva modificări:

-Sistemele fotovoltaice se vor instala doar la adresa din buletin;

-Garanția Programului va fi asigurată de către instalatori după o preanaliză a documentelor depuse la dosarul de finanțare;

-Alături de instituții publice, spitale, unități școlare și preșcolare, în acest an se vor putea înscrie în program și parohiile.

Finanţarea se va acorda, așa cum se întâmplă și în prezent, în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei.

Suma finanţată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) se va scădea de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa va fi suportată de către beneficiarul final, din surse financiare proprii”, a anunțat președintele PNl Olt, senatorul Liviu Voiculescu.