Femeia de 57 de ani, cu arsuri în incendiul de la Poboru, ar putea fi transferată în străinătate. Bătrânul a murit, la Spitalul Slatina

UP DATE:  Femeia de 57 de ani, care a suferit arsuri în incendiul de la Poboru, ce a izbucnit duminică dimineață, a fost transferată la Spitalul de Urgență Floreasca, în Secția de Mari Arși, unde s-a eliberat un loc, deși, inițial, medicii de la Spitalul Slatina au precizat că se întocmește documentația pentru transferul în străinătate.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Bătrânul de 83 de ani care a suferit arsuri în urma incendiului izbucnit duminică dimineață, în comuna Poboru, a murit la Spitalul Slatina. Fiica bătrânului, o femeie de 57 de ani, ar putea fi transferată la un spital din străinătate, medicii de la Spitalul Slatina pregătind întreaga documentație. Femeia de 57 de ani și soțul ei, cu domiciliul în Craiova, au venit, la finalul săptămânii trecute, la părinții din comuna Poboru, pentru a-i ajuta la treburile din gospodărie. Duminică dimineață, când au vrut să aprindă focul în sobă, a izbucnit un incendiu.

Coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a precizat că femeia de 57 de ani este într-o stare gravă, intubată, cu arsuri pe 25 la sută din suprafața corporală. Medicii au întocmit un dosar pentru ca pacienta să fie transferată în străinătate, cel mai probabil la un spital din Belgia.

„Avem patru victime în urma incendiului de la Poboru. Bărbatul de 83 de ani, care a decedat, bătrâna, care a sărit pe geam, are o situație dificilă, pare că are niște leziuni inhalatorii, dar fără a fi arsuri de căi respiratorii superioare. Medicii de la ORL, care au făcut examenul, au zis că nu ar fi arsuri de căi superioare aeriene, este și ea intubată, urmează să o detubăm în următoarele două-trei zile, pentru a vedea eventualele leziuni inhalatorii. Arsurile ei sunt undeva la 15 la sută suprafață corporală, sunt arsuri de gradul III și arsuri de gradul II B, singurul lucru este vârstă foarte înaintată, undeva la 80 de ani. Femeia de 57 de ani (n. red. – fiica celor doi), care a fost scoasă din casă de soț, era în altă încăpere, este în stare gravă, intubată, cu arsuri de gradul II B și III, cu arsuri de căi aeriene superioare. Este soția domnului care i-a scos pe toți din casă. Vrem să o transferăm în străinătate, așteptăm să vedem unde, am înțeles că ar merge la un spital din Belgia. Pe soția lui a găsit-o ultima. El este singurul care nu are probleme grave”, a spus chirurgul plastician, Florin Popa.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții ISU Olt, patru persoane, cu vârste între 57 și 83 de ani, au ajuns la spital duminică, în urma incendiului izbucnit la o locuință din comuna Poboru, cel mai probabil din cauza folosirii lichidelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă.

În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și circa 10 metri pătrați de tavan. Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului.

foto:arhivă