Șase decese COVID, în Olt. Doi pacienți nu aveau boli asociate și nici nu le-au fost depistate cât au stat internați la Spitalul Slatina

DSP Olt a raportat miercuri, 20 octombrie, șase noi decese din cauza COVID.

Astfel, un bărbat de 44 de ani, din mediul urban, a ajuns pe 7 octombrie la Spitalul Orășenesc Corabia, unde a fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Din cauza stării grave, acesta a fost transferat, pe 14 octombrie, la Spitalul Municipal Caracal. Avea și boli asociate, precum: Diabet Zaharat insulino-dependent, Boala cardiaca ischemica, Hipertensiune arterială, sechele Infarct miocardic, hipopituitarism. A murit pe 19 octombrie din cauza bronhopneumoniei și a infecției COVID.

Un alt deces este cel al unui bărbat de 64 de ani, din mediul rural. Acesta a fost internat pe 5 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2, dar și cu diabet de tip II. A murit pe 18 octombrie.

O femeie de 88 de ani, din mediul urban, s-a internat pe 16 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost confirmat cu COVID. Potrivit datelor transmise de DSP Olt, nu avea boli asociate și nici nu i-au fost depistate pe perioada internării în spital.

A murit pe 17 octombrie, cauzele decesului fiind: stop cardio-respirator, insuficiența respiratorie acută, bronhopneumonie,  infecție Covid-19.

Un alt deces este cel al unei femei de 78 de ani, din mediul rural, ce a ajuns pe 17 octombrie la Spitalul Slatina, unde a fost confirmată cu SARS-COV2.

Avea și Diabet Zaharat tip II, Hipertensiune arterială și fibrilație atrială și a murit pe 18 octombrie.

Un bărbat de 59 de ani, din mediul urban a ajuns pe 4 octombrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmat cu COVID. Potrivit datelor transmise de DSP Olt anterior nu fusese diagnosticat cu alte boli și nici nu i-au fost depistate pe perioada cât a stat internat în unitatea medicală. A murit pe 17 octombrie.

Ultimul deces raportat miercuri este cel al unui bărbat de 51 de ani, din mediul rural, pe 2 octombrie fiind internat la Spitalul Slatina, unde a fost și confirmat cu SARS-COV2. Suferea și de obezitate morbida și Hipertensiune arterială grad II. A murit pe 17 octombrie.

Reprezentanții DSP Olt au precizat că 21.329 de cazuri au fost confirmate de la începutul pandemiei în județ, din care 273 de olteni au fost confirmați cu virusul, în ultimele 24 de ore. Totodată, 305 olteni sunt internați în unitățile medicale din județ, din care 24 sunt la Terapie Intensivă, trei pacienți fiind intubați. 2.795 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 1.974 sunt în carantină, acasă.

În Olt au fost 100.296 de teste efectuate de la începutul pandemiei și au fost înregistrate 544 decese.

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat împotriva COVID 1.249 de olteni.