Trei noi dispozitive medicale, incluse pe lista celor gratuite

Potrivit datelor transmise de CAS Olt, lista dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu a fost completată cu trei dispozitive medicale noi. Astfel, pot fi primite gratuit un dispozitiv ORL, mai exact un filtru umidificator HME, și două în domeniul protezelor pentru membrul inferior, manșon de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon, și manșon de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon.

Manșoanele sunt schimbate la doi ani.

„Suma care se suportă de casa de asigurări de sănătate pentru filtru umidificator HME este de 258 lei, iar pentru manșonul de silicon pentru proteza de coapsă modulară cu manșon de silicon și manșonul de silicon pentru proteza de gambă modulară cu manșon de silicon casa de asigurări de sănătate suportă 2.177 lei. Termenul de înlocuire pentru aceste manșoane este de 2 ani”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.

Cele două manșoane de silicon se acordă pentru amputaţie ca urmare a complicaţiilor diabetului zaharat şi ca urmare a afecţiunilor neoplazice la nivelul membrului inferior, la recomandarea ortopedului, ortopedul pediatric, a chirurgului sau a diabetologului.

Pentru obţinerea dispozitivului medical, asiguratul trebuie să depună o cerere la casa de asigurări de sănătate, o copie a actului de identitate și prescripţia medicală pentru dispozitivul medical.

Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie).