Accesul în Primăria Balș, doar pentru vaccinați, cei care au test RT-PCR negativ sau pentru cei care au trecut prin boală

Începând de luni, 25 octombrie, au intrat în vigoare noile restricții în contextul pandemiei COVID. Astfel, accesul în instituțiile publice se va face doar pe baza certificatului verde, excepție fiind instanțele de judecată.

Primăria Balș a anunțat că accesul în interior le este permis doar celor vaccinați, celor trecuți prin boală sau celor care prezintă un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

„Având în vedere măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, va comunicăm ca accesul în Primăria orașului Balș se poate face, potrivit legii, în condiții speciale. Accesul persoanelor este permis doar celor care: fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, au anunțat reprezentanții Primăriei Balș.

Totodată, autoritățile din Balș au anunțat că prin excepţie, se asigura accesului cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naştere şi altele asemenea) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activităţii în mediul on-line, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.