Prefectul de Olt: „Suntem în măsură să deschidem noi fluxuri de vaccinare, în funcție de cum doresc cetățenii să vină”

Numărul oltenilor care trec pragul centrelor de vaccinare din județ a crescut substanțial în ultimele zile. Potrivit prefectului județului Olt, Florin Homorean, oltenii au început să devină mai conștienți privind importanța vaccinării, iar numărul celor care s-au vaccinat a crescut constant în ultima săptămână. Astfel, doar vineri 2.800 de persoane au primit serul împotriva virusului SARS-COV2.

„Din câte am observat, cred că și la nivel județean asistăm la o schimbare, nu aș spune a mentalității, dar a modului de abordare a acestei probleme. Oamenii au început să devină mai conștienți de importanța vaccinării ca unică metodă în a ne proteja pe noi și pe cei din jur, în a sta departe de spital sau cel puțin în a sta departe de secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru că există multe date statistice care dovedesc că la spital sau secțiile ATI majoritatea celor care ajung aici sunt persoane ce nu au fost vaccinate. În acest sfârșit de săptămână pot spune că a crescut numărul vaccinaților, sâmbătă am avut undeva la 2.300, vineri în jur de 2.800, situația pe duminică nu am primit-o încă, deci sunt aproape 3.000 de persoane care se vaccinează zilnic”, a spus Homorean.

În contextul creșterii numărului celor care aleg să se vaccineze împotriva COVID, autoritățile caută soluții pentru a deschide noi fluxuri de vaccinare.

„Urmărim cu atenție modul în care se desfășoară activitatea de vaccinare împotriva Coronavirusului în cele șase centre din județ. Am operaționalizat un al șaptelea centru la etajul I al fostului Colegiu Național Agricol «Carol I» Slatina. Suntem în măsură să deschidem noi fluxuri de vaccinare, în funcție de cum doresc cetățenii să vină la vaccinare, avem și acele echipe mobile care se deplasează în județ, pentru vaccinare în mediul rural. Facem eforturi și cu sprijinul autorităților locale, și al Direcției de Sănătate Publică, să menținem suficient spațiu, ca să zic așa, pentru cetățenii care vor să se vaccineze”, a mai spus prefectul de Olt.

Centrele de vaccinare operaționale din județul Olt sunt următoarele:
1. SLATINA – C. N. Carol I (Str. Strehareți, nr. 150) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Janssen, Moderna, Astra Zeneca

2. CARACAL – Clădire Administrativă Parc (Aleea Bibian, nr. 1) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Janssen

3. CORABIA – Sala de ședințe Complex San Siro (Str. Carpați, nr. 66A) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Janssen

4. BALȘ – Clădire Primărie (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 14) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Janssen

5. SCORNICEȘTI – Ambulatoriul de Specialitate Scornicești (Bd. Muncii, nr. 21) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech

6. DRĂGĂNEȘTI-OLT – Ambulatoriul de Specialitate al Centrului de Sănătate (Str. Căpitan Drăgănescu, nr. 3) – vaccin folosit: Pfizer-BioNTech, Janssen

Centrele de vaccinare sunt deschise zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00.