70 la sută dintre dascălii din Olt s-au vaccinat. Șeful ISJ Olt: Posibil să se stabilească un nou prag privind incidența până la care să fie deschise școlile

85 la sută din personalul Inspectoratului Școlar Județean Olt a fost vaccinat împotriva COVID. Sunt practic 34 de persoane care au optat pentru unul din serurile din centrele de vaccinare.

Inspectorul șef al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că 70 la sută din cadrele didactice din județ s-au vaccinat împotriva COVID-19. Iacobescu a precizat că școala va începe din 8 noiembrie, însă nu se știe exact sub ce formă. Este posibil să fie stabilite din nou praguri ale ratei de infectare până la care școlile să funcționeze cu prezență fizică.

„Avem undeva la 70 la sută cadre didactice complet vaccinate, în județ. Ne apropiem de acest procent. Avem și elevi vaccinați, erau aproximativ 10 procente, săptămâna trecută, înaintea vacanței, vorbim de segmentul copiilor eligibili pentru vaccinare, adică cu vârsta de peste 12 ani. Școala va începe, dar, probabil, vor fi întâlniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății, și se va stabili un nou prag privind incidența până la care să fie deschise școlile”, a spus Iacobescu.