IMAGINI cu fetița găsită moartă. Procurorii: „Un fir de păr de circa 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte”

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au publicat fotografii cu fetița moartă într-un cartier arădean, pe 30 octombrie.

„Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir, victima avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10-1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten  aproximativ 25 cm , decesul survenind  în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Date din anchetă

Amănunte tulburătoare ies la iveală în acest caz și arată moartea violentă a micuței. Polițiștii au descoperit cadavrul la 50 de metri de locul unde au găsit laba piciorului.

„Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”, se mai arată în comunicatul citat.

Polițiștii au efectuat investigații specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări ale imaginilor stocate. În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte.

Polițiștii au descoperit la fața locului mai multe probe.

„De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului”, se mai arată în comunicatul procurorilor din Arad.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice. Prin ordonanţa din data de 30.10.2021 s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

„În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului. Organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi, cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Atât cu ocazia cercetării la faţa locului, cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.