Bărbat de 38 de ani, prins băut pe strada Crișan din Slatina. Amenzi în valoare de peste 200.000 de lei

Polițiștii olteni au derulat, la finalul săptămânii trecute, controale pe drumurile din județul Olt, fiind aplicate 700 de amenzi, în valoare de 203.065 de lei. Zeci de permise de conducere au fost reținute, mulți șoferi rămânând pietoni, după ce s-au urcat băuți la volan sau au apăsat mai tare accelerația.

„Au fost reținute 76 de permise de conducere, dintre care 24 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 32 pentru depășirea limitei de viteză și 20 pentru alte abateri, fiind retrase și 11 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 20 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 12 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 6 pentru conducere fără permis și 2 pentru alte abateri”, au transmis polițiștii olteni.

Astfel, printre exemplele oferite de oamenii legii, se numără un bărbat de 38 de ani, din Slatina, care a fost prins băut la volan, conducând pe strada Crișan din municipiu. Slătineanul are acum dosar penal.

„La data de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, au depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crișan, din localitate, având o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un tânăr de 31 de ani, din comuna Obârșia, are dosar penal, după ce a fost prins conducând fără permis.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au depistat un bărbat, de 31 de ani, din comuna Obârșia, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 136, în comuna Obârșia, fără a poseda permis de conducere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în comunicatul citat.