Lista cu rata de vaccinare în rândul dascălilor din școlile și grădinițele din Olt

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt a afișat vineri, 5 noiembrie, pe site-ul oficial, lista cu procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice din unitățile de învățământ din Olt.

Astfel, din 172 de unități de învățământ din județ, școli și grădinițe cu personalitate juridică, în 22 procentul de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2 este sub 60 de procente. În județul Olt sunt în total 407 instituții de învățământ, cu personalitate juridică fiind doar 172. Ministerul Educației a cerut ISJ Olt doar situația vaccinării personalului din unitățile cu personalitate juridică.

Deciziile privind scenariile de funcționare trec și prin consiliile de administrație de la nivelul unităților de învățământ, ce se întrunesc în cursul zilei de astăzi.

Ministrul Educație, Sorin Câmpeanu, a declarat că, începând  de luni, 8 noiembrie, se reiau cursurile cu prezența fizică a elevilor în bănci doar în unitățile în care rata de vaccinare în rândul dascălilor sare de 60 de procente, ceilalți copii fiind nevoiți să treacă în sistemul online.

Vom reveni cu amănunte atunci când reprezentanții ISJ Olt ne vor da detalii.