Un bărbat dintr-o comună din Olt a încercat să se sinucidă. Olteanul a făcut live pe o rețea de socializare

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, județul Olt, a încercat să se sinucidă miercuri, 1 decembrie. Olteanul a transmis totul în direct pe o rețea de socializare. Pe filmare se vede cum omul își pregătește tot momentul, chiar bea un pahar de țuică ca să-și facă curaj.

Bărbatul a fost salvat în ultimul moment, după ce un polițist a sărit gardul și a pătruns în încăperea unde olteanul își pusese ștreangul de gât.

„La data de 01 decembrie a.c., la ora 18:17, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Nicolae Titulescu, încearcă să se sinucidă prin spânzurare, în direct, pe o rețea de socializare. Imediat, la fața locului, s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, care au identificat locuința bărbatului, iar agent șef principal Comănac Daniel a escaladat gardul și a pătruns în încăperea unde bărbatul, în vârstă de 50 de ani, ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cu sprijinul a doi cetățeni, care au sărit în ajutor, acesta a reușit să-l salveze”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit reprezentanților ISU Olt, bărbatul a fost găsit conștient, cu convulsii, fiind transportat la UPU Slatina pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

„La locul evenimentului s-au deplasat echipajul SMURD Stoenești și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. Pacientul a fost găsit conștient, cu convulsii și marcă traumatică în zona gâtului, acesta a fost asistat la fața locului, preluat de echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță și transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Reprezentanții IPJ Olt i-au felicitat pe polițiștii care au intervenit și l-au salvat pe bărbatul de 50 de ani.

„Pe această cale, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt felicită intervenția colegilor noștri, agent șef de poliție Comănac Daniel – șeful Postului de Poliție Nicolae Titulescu și agent șef Iacob Alin – ajutor șef post al Postului de Poliție Șerbănești, care au dat dovadă de promptitudine și profesionalism pentru salvarea unei vieți omenești”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit unor surse, bărbatul locuiește singur, fiind părăsit de soție, cei doi copii ai săi fiind la casele lor cu propriile familii.

foto: captură din filmulețul ce a apărut pe rețeaua de socializare