Profesorul Rafila participă la Reunirea miniștrilor Sănătății din UE. Se discută despre achiziționarea terapiilor COVID-19

Profesorul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va participa la Reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană – EPSCO, care se va desfășura mâine, 7 decembrie 2021, la Bruxelles.

La această întâlnire se discută despre achiziționarea, prin procedură comună la nivelul Uniunii Europene, a terapiilor COVID-19.

„Pe agenda miniștrilor Sănătății din spațiul european se află subiecte de interes pentru contextul epidemiologic actual, precum coordonarea măsurilor ce trebuie luate în vederea detectării și a controlului răspândirii noii variante Omicron a SARS-CoV-2 și achiziționarea, prin procedură comună la nivel UE, a terapiilor COVID-19. Miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană vor mai susține un schimb de opinii privind necesitatea înființării la nivelul Comisiei Europene, a unui serviciu specializat în asigurarea pregătirii situațiilor de urgență care apar în domeniul sănătății”, se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătății.

sursa foto: facebook