IPJ Olt: Furturile din autovehicule au scăzut cu 48 la sută

IPJ Olt a dat numai vești bune la ședința de bilanț pe 2021, ce a fost susținută vineri, 11 februarie, precizând că furturile la nivelul județului au scăzut considerabil față de 2020.

Astfel, au scăzut furturile din societățile comerciale, dar și cele din buzunare și genți. O scădere semnificativă s-a înregistrat la furturile din mașini, cu 48 de procente sub cele din 2020.

„Analiza situaţiei operative în anul 2021 reliefează o scădere de aproximativ 11,5% a infracţiunilor comise contra patrimoniului, față de perioada similară a anului 2020.Infracţiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ, faţă de anul trecut, fiind sesizate cu aproape 13,6% mai puține fapte decât anul trecut. Scăderi semnificative se înregistrează la furturi din buzunare, genți, poșete etc. (-20 %), din autovehicule (-48 %), furturi din societăţi comerciale (-19 %). În acest sens,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități de prevenire ce au avut scopul de a realiza o educaţie adecvată și o pregătire antiinfracţională cât mai bună a populaţiei, pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

foto:arhivă