FOTO. Piste pentru biciclete și pentru alergat, în Pădurea Strehareți din Slatina. Lucrările, finalizate la primăvară

Primăria Slatina a demarat lucrările de reabilitare a drumului de 2.300 de metri lungime ce străbate Pădurea Strehareți din Slatina, municipalitatea încercând să reînvie tradiția și să redea slătinenilor această zonă.

Proiectul prevede amenajarea unor piste pentru biciclete și pentru alergat. Reprezentanții DASIP Slatina, instituție aflată în subordinea Primăriei Slatina, au precizat că slătinenii se vor putea plimba în Pădurea Strehareți din primăvara anului viitor, când lucrările vor fi finalizate.

„Vorbim de o lucrare de 2.300 de metri lungime, traseele existente și parcările de acces ce vor fi renovate. Practic, se renovează drumul care străbate toată pădurea, care intră dinspre strada Carol și iese spre Cimitirul Strehareți. Se sparge și se înlocuiește de la zero cu material pietros și mixtură asflatică, pe care o vom pune la primăvară. Porțiunea dintre cele două bariere, cele care erau înainte, va fi una doar de plimbare, pistă de bicicletă și pistă de alergare, întreaga porțiune fiind iluminată. La primăvară, cel mai târziu la finalul lunii aprilie vrem să terminăm. Acum săpăm și punem material pietros, nu sistăm lucrările pentru că nu turnăm asfalt. Vom turna asfalt la primăvară”, au declarat reprezentanții DASIP Slatina.

Investiția se ridică la peste trei milioane de lei, fondurile fiind din bugetul local.