LISTA țărilor cu risc epidemiologic. România, în zona verde. Italia, Spania, Franța, Germania și Ungaria, în roșu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 17 decembrie, Hotărârea 115 prin care a fost actualizată lista țărilor de risc epidemiologic. Astfel, în zona roșie au intrat: Spania, Italia, Suedia, Dominica și Maldive, iar în zona verde au fost incluse: Armenia, Albania, Mongolia și Brunei Darussalam.

Astfel, din cauza incidenței COVID crescute, în zona roșie găsim state precum: Slovacia, Cehia, Belgia, Olanda, Elveția, Irlanda, Croația, Danemarca, Norvegia, Ungaria, Marea Britanie, Franța, Austria, Germania, Luxemburg, Polonia, Cipru, Grecia, Portugalia, Spania, SUA.

România este în zona verde, alături de state precum: Canada, Israel, Australia, Qatar, Columbia, Mexic.

Tot în cadrul acestei ședințe s-au stabilit noi reguli de aplicare a carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terțe, în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul:

-exceptarea de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă;

-exceptarea de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane,  dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

sursa foto: politiadefrontiera.ro