Mai mulți elevi de la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina au strâns sute de pachete pentru familiile nevoiașe. Le vor dona în Ajunul Crăciunului

Mai mulți elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au reușit să strângă sute de pachete pe care le vor dona familiilor nevoiașe, în Ajunul Crăciunului. Întreaga campanie a pornit de la dorința elevilor slătineni de a-i ajuta pe cei care sunt în impas, mai ales că se apropie Crăciunul. Adolescenții s-au mobilizat exemplar și au reușit să colecteze alimente neperisabile, haine, produse de igienă, rechizite, cărți și jucării. Zeci de elevi au ajutat la sortarea produselor pe categorii, în timp ce hainele și încălțămintea au fost împărțite pe vârste.

Radu Bolborea, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, a vrut să aducă Campania „O facem” și în județul Olt. A strâns mai mulți colegi și prieteni și le-a împărțit sarcinile, unii fiind responsabili cu mediatizarea evenimentului, alții au coordonat cele două centre de colectare din Slatina, fiind numiți chiar și doi directori, unul de resurse umane și altul de marketing.

Adolescentul spune că este nevoie de solidaritate, pentru că traversăm vremuri grele. Pentru ca pachetele să ajungă la familiile care au cu adevărat nevoie, elevul a luat legătura cu DGASPC Olt.

„Campania «O facem, Slatina» a început pe 7 decembrie și se va încheia pe 21 decembrie. Am reușit să cooptez mai mulți colegi de la liceu, dar și de la CN „Radu Greceanu”, cu toții ne-am implicat. Această campanie este prezentă în 31 de orașe din țară și noi am vrut să o aducem și în Slatina, iar scopul este să-i ajutăm pe cei nevoiași, mai ales că este perioada Crăciunului. Mai mult de atât, situația nu este grozavă în țară. Avem mai multe case pe care le-am luat în vizor, cât și familii, am colaborat cu DGASPC Olt ca să ne indice familiile cu probleme”, a spus Radu Bolborea, inițiatorul campaniei.

Eleva Iulia Grădinaru a condus campania de informare, încercând ca mesajul de solidaritate să ajungă la cât mai mulți olteni.

„Campania de informare a fost condusă de mine, am început să facem, în primul rând, o pagină de instagram prin care am ajuns la copii, mediul online este cel în care activează ei cel mai des. Apoi, am fost la conducerea școlii noaste care ne-a sprijinit foarte mult, directorii adjuncți Roxana Micu și Marinela Boștinaru. De asemenea, am mai avut și alți colaboratori, precum Fundația WilliamTyrrell, reprezentată de doamna Norica Popa, la care am depozitat noi pachetele, după ce le strângeam din centrele de colectare. Un alt colaborator a fost Zen Coffee, firmă reprezentată de Dănuț Constantin, prin intermediul lui au aflat foarte mulți oameni de noi. El ne-a adus donații de la prietenii lui, de la colegi de facultate.  Pachetele vor ajunge la familii între 22 și 25 decembrie”, a  spus Iulia Grădinaru, elevă în clasa a X-a la CN „Ion Minulescu” Slatina.

Campania a demarat pe 7 decembrie și se va încheia pe 21 decembrie. Astfel, oltenii mai pot dona produse până marți inclusiv, la centrul organizat la Colegiul „Ion Minulescu” Slatina și la Cafeneau Zen din apropierea sediului IPJ Olt, din partea de jos a orașului Slatina.

Din biroul executiv al campaniei „O facem, Slatina” au făcut parte: Radu Bolborea-coordonator central, Iulia Maria Grădinaru-coordonator secundar, Maria Ilie Giulia – coordonator secundar, Anne Maria Ene -director resurse umane, Vlad Zavragiu-director marketing.

În fotografia de deschidere, elevii Filip Popa, Radu Bolborea, Aida Ciobanu, Adrian Vasiloaica, Bogdan Vișănescu, Iulia Grădinaru și Andreea Feran au fost duminică în centru pentru sortarea produselor ce au fost donate. Fotografiile au fost puse la dispoziție de copii.