DSVSA Olt: Ordonanță pentru interzicerea activității într-o rulotă fast-food. Carne de porc, reținută de la comercializare

Inspectorii DSVSA Olt au derulat 72 de acțiuni de control, în perioada 23-30 decembrie, fiind dispuse mai multe sancțiuni pentru neregulile descoperite.

Astfel, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 lei, și 11 avertismente la magazine alimentare, unități de panificație, restaurante, fast-food-uri și un bar, pentru:

-condiții de igienă necorespunzătoare;

-supraaglomerare în depozite și nerespectarea compatibilității produselor la depozitare;

-neconcordante la termenele de valabilitate;

-produse neetichetate corespunzătoare ;

-desfășurarea de activități fără înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

În urma controalelor a fost reținută o cantitate de 50 de kg de porc și a fost emisă o ordonanță pentru interzicerea activității într-o rulotă fast-food, fără a fi precizată localitatea în care își desfășura activitatea.

„S-au reținut oficial aproximativ 50 kg carne de porc, pentru etichetare necorespunzătoare, care a fost dirijată către unitate autorizată sanitar veterinar în vederea neutralizării. A fost emisă o ordonanță privind interzicerea desfăşurării activităţii din unitățile supuse înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor pentru o rulotă fast-food”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.