Medicii veterinari din Olt au făcut peste 4.200 de examene trichineloscopice. Nu au fost probe pozitive

Potrivit datelor transmise de DSVSA Olt,  peste 4.200 de examene trichineloscopice au fost efectuate de către medicii veterinari din Olt, pe parcursul lunii decembrie. 3.535 de astfel de examinări la microscop au fost efectuate de către medicii veterinari de liberă practică, restul fiind în centrele de testare de la piețele din orașele județului.

„În perioada 01.12.-30.12.2021, la nivelul celor cinci circumscripții sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale de pe raza județului Olt, respectiv cele din Slatina (în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare Frații Buzești), din Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt s–au efectuat un număr de 671 examene trichineloscopice. Nu au fost probe pozitive. De asemenea, în această perioadă, medicii veterinari de liberă practică împuterniciți au efectuat un număr de 3535 examene trichineloscopice la porcii sacrificați în gospodăriile proprii din mediul rural, cu rezultat negativ privind prezența parazitului Trichinella spp”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Olt.

Inspectorii DSVSA Olt au mai transmis că produsele din carne și carnea provenite de la porcii sacrificati în gospodăriile populatiei sunt interzise a fi comercializate. De asemenea, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane (PPA).

Efectivele de porci din fermele județului, cât și cele din gospodăriile oltenilor au fost grav afectate de focarele de pestă porcină africană, fiind sacrificați preventiv sute de mii de porci, pe parcursul acestui an.